Amiket feltétlenül tudod kell, ha autósiskolát keresel!

01 Júl 2014
by Szalai Tibor

Úgy vettem észre, hogy sajnos sehol nincs összegyűjtve az, hogy mik azok a fontos momentumok, amiket nektek tanulni vágyóknak  kiemelten meg kell vizsgálni mielőtt autósiskolát választotok. Így tehát, hogy ezt a hiányt pótoljam és segítséget nyújtsak nektek, összegyűjtöttem azokat a fontos dolgokat,

Amiket feltétlenül tudnod kell, ha autósiskolát keresel!

 

  • Tapasztalatom szerint az első legfontosabb az, hogy az 50 perces óra mennyire hatékonyan telik el és igazodik-e a te személyes igényeidhez.

 

  • A másik gyakran felmerülő kérdés, hogy elég-e a kötelezően előírt 30 óra számodra. Amennyiben esetlegesen nem, úgy az oktató ajánl neked egy meghatározott plusz óraszámot még, de természetesen a döntés a te kezedben van, hogy te élsz-e ezzel a lehetőséggel.

 

  • Sokszor vitás téma, hogy mi a jobb egy kis autósiskola vagy esetleg egy nagyobb. Mivel a Mediterrán autósiskola egy kis méretű iskola én, így ennek az előnyeit tudom felvázolni a számodra. Az iskolámban magam tartom az elméleti tanfolyamot, a gyakorlati oktatást, az adminisztrációt és az iskolavezetés teljes folyamatát. Ennek köszönhetően csak velem fogsz találkozni az órákon. Hogy ez előny vagy hátrány, ennek a megítélését rád bízom.

 

  • Úgy gondolom, hogy első sorban nem az autósiskola neve a mérvadó, hanem az oktató, aki felkészíti a diákot a vizsgára és, aki gyakorol vele. Amennyiben jó a légkör az oktató és a diák között, úgy a vezetés tanulásának a folyamata is egy élvezetes emlék lesz a diákban.

 

  • Kiemelten figyelj oda a “pótórák” árára, amennyiben a minimális 30 óra nem lenne elég számodra. Sajnos sokan trükköznek manapság ezzel.

 

  • Figyelmesen olvasd el a veled kötött szerződést, hogy amennyiben egy másik autósiskolánál szeretnéd folytatni a tanulmányaidat, úgy az előző iskolád felszámolhat-e valamilyen plusz költséget számodra.

 

Úgy vélem, ha a fent említett pontok szerint megvizsgálod az általad jónak vélt autósiskolát és az megfelel a kritériumoknak, jó döntést fogsz hozni.

Mediterrán Autósiskola © 2021